Het nieuwe TV kijken – De overstap

Het nieuwe TV kijken – De overstap

Een aantal weken geleden heb ik jullie mee genomen in de nieuwe wereld van TV kijken. Daarbij heb ik een aantal voorbeelden gegeven wat het nieuwe TV kijken is en wat je daar voor nodig bent. Afgelopen maand was het voor mij zover, mijn abonnement bij de Ziggo liep af en ik heb de keuze gemaakt om over te stappen naar KPN. Bij de overstap heb ik de keuze gemaakt om alleen maar internet af te nemen en geen tv of telefoon.

Naast de overstap van provider werd het ook tijd voor een nieuwe TV. Daarbij heb ik gekozen voor een Philips 50PUS7303 met Android TV. Een TV die al helemaal is ingesteld op het nieuwe TV kijken. Maar daarover later meer.

Normaal als ik de TV aanzet dan springt hij op een zender en kan ik beginnen met zappen tot er iets leuks op komt. Nu zet ik de TV aan en krijg ik het startscherm van Android TV te zien. In beeld zijn dan mijn favoriete apps waar ik een keuze uit kan maken. In mijn geval zijn dat Netflix, Videoland, YouTube, Spotify en NLZiet. Daaronder is een overzicht te zien van de voor jou aanbevolen programma’s en afleveringen. Zo kun je dus direct vanaf het startscherm verder met de serie die je aan het volgen was.

In het begin was het wel een beetje vreemd. Geen zenders meer waar je standaard naar kijkt. En waar kijk je naar als je de TV alleen aan hebt staan voor het achtergrond geluid. Als backup heb ik NLZiet zodat ik nog wel een zender kan bekijken, maar in de afgelopen maand heb ik die bijna niet of nooit gebruikt. Met andere woorden de TV zenders mis ik totaal niet.

Wat nog een voordeel is van mijn huidige manier van TV kijken, ik krijg ook bijna geen reclame meer voorgeschoteld. Alleen op YouTube komen er af en toe reclames in beeld. Wat dan wel weer grappig is de reclames zijn geheel afgestemd op mijn locatie en kijk geschiedenis. Zo had ik deze week een mooie reclame van Appingedam (mijn woonplaats) waar ik toch wel vrolijk van werd.

Tot nu toe heb ik geen spijt van mijn overstap, het bespaart weer wat kosten en frustratie met de vaak niet werkende Ziggo kastjes. Wil jij ook overstappen maar heb je toch nog wat twijfels, stuur gerust een berichtje en dan kijk ik samen met jou of ik die weg kan nemen.

7 gedachten over “Het nieuwe TV kijken – De overstap

 1. Hola! I’ve been following your blog for a while
  now and finally got the bravery to go ahead and give
  you a shout out from Houston Tx! Just wanted to tell you keep up
  the fantastic work! asmr 0mniartist

 2. I was recommended this website by my cousin. I am not sure whether this
  post is written by him as nobody else know such detailed about my trouble.

  You’re incredible! Thanks!

 3. Fantastic goods from you, man. I’ve understand your
  stuff previous to and you’re just too magnificent.
  I actually like what you have acquired here, certainly
  like what you’re saying and the way in which you say it.
  You make it enjoyable and you still care
  for to keep it smart. I can’t wait to read much more from you.
  This is actually a wonderful web site.

 4. Hey I am so grateful I found your web site, I really found
  you by accident, while I was looking on Digg for
  something else, Anyways I am here now and would just like to say
  thanks a lot for a tremendous post and a all round
  entertaining blog (I also love the theme/design), I don’t have time to read through it all at the minute but I have saved it and also added in your RSS feeds, so when I have time I will be back to read more,
  Please do keep up the superb job. ps4 https://bitly.com/3nkdKIi ps4

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *