De magie van Disneyland

De magie van Disneyland

Afgelopen weekend ben ik samen met 2 vrienden voor het eerst naar Disneyland geweest. Voor mij was het de eerste keer maar hun waren er al vaker geweest. Een ideale situatie natuurlijk, want door hun ervaring kon ik veel meer zien en wisten ze ook precies de routes door het park.

Het was onze bedoeling om vroeg in het park aanwezig te zijn, zodat je de hele dag tijd had om alles te beleven en te bekijken. Daarom vertrokken wij vrijdagochtend al om 2 uur met de auto richting Parijs. Ook dat was totaal nieuw voor mij, want verder dan België was ik nog niet met de auto geweest. Zo gezegd zo gedaan kwamen we vroeg in de ochtend aan bij een van de Disneyland hotels en konden we na het inchecken gelijk door naar het park.

Van tevoren had ik mijn helemaal niet verdiept in Disneyland, ik had besloten mijzelf compleet te verassen. Bij binnenkomst op het park kregen we eerst een strenge controle met metaaldetectoren, veiligheidsmaatregelen sinds de aanslagen. Aan één kant voelt dat wel een beetje vreemd, maar het gaat natuurlijk ook om je eigen veiligheid. Zonder problemen kwamen wij de controles door en gingen we naar het eerste park.

De entree van het park is al betoverend op zichzelf, je loopt een mooie boulevard binnen met verschillende fonteinen en uitkijk op het Disneyland hotel. Waarna je onder het hotel door naar een van de ingangscontroles kon gaan. Je scant je kaartje en het poortje opent. Welkom in Disneyland.

Daar sta je dan op het eerste plein, met het treinstation voor je. Aan de zijkanten diverse winkeltjes en eetgelegenheden. Loop je door dan kom je uiteindelijk op het centrale punt van het park uit met het prachtige kasteel. Ja het kasteel was echt prachtig om te zien, gewoonweg betoverend. Vanuit het plein kon je vervolgens kiezen naar welke wereld je zou gaan. Daarnaast wordt dit plein ook gebruikt als middelpunt van alle prachtige parades en heb je hier aan het eind van de dag het spectaculaire Disney Illuminations.

Doordat we al vroeg op pad waren en Disney nogal betoverend is, duurde het even voor ik alle magie goed tot mij kon nemen. Maar naar een paar uur werd dit al snel beter en kon ik steeds meer genieten van alle vrolijkheid. Als je denkt dat je bij Disney heel lang moet wachten voor je in een attractie kan heb je maar deels gelijk. Bijna alle grote attracties hebben een Fast Pas systeem, waarbij je alvast gratis een plekje in de rij kan reserveren en op de aangegeven tijd via een korte route snel in de attractie kan. Met andere woorden heb je veel meer tijd over om van de rest te kunnen genieten.

Disneyland Parijs heeft 2 parken, het Disneyland park en het Walt Disney Studio’s Park. Het eerste park heeft 5 thema gebieden; Main Street USA, Frontierland, Adventureland, Fantasyland en Discoveryland. Het 2e park heeft 4 thema gebieden; Front Lot, Toon Studio, Producten Courtyard en Backlot. Maar heeft momenteel nog geen dag vullende routes.

Tijdens mijn reis ben ik voornamelijk in het Disneyland park geweest en dit is ook wel het meest magische gedeelte van Disneyland. Het Studio’s park is ook wel mooi om te bezoeken, maar zal in de komende jaren veel uitbreidingen krijgen. Op dit moment is het nog niet de moeite waard om daarvoor ook echt heen te gaan. Al hebben ze wel een paar erg leuke attracties.

Mijn favoriete attractie was de Pirates of the Caribbean, een geweldige water attractie waardoor je met bootjes door deze fantastische wereld reist. Ik heb hem meerdere keren bezocht en keek elke keer weer mijn ogen uit. Daarnaast vond ik ook het spookhuis Phantom Manor erg goed. En als ik een achtbaan kan aanraden is de Indiana Jones een erg leuke maar niet al te ruige achtbaan.

Loop je door het park dan kun je overal zien dat Disney alles tot in de details heeft uitgewerkt. Elke thema heeft zijn eigen muziek en uitstraling. Ik als volwassene heb echt mijn ogen uit gekeken en werd ook enorm vrolijk. Vooral als je wat vrolijkheid in je leven kan gebruiken, zal ik zeker naar Disneyland gaan.

Tijdens mijn bezoek was er een speciaal The Lion King and Jungle festival. Er was een super mooie parade met erg aanstekelijke muziek en door het hele park waren diverse optredens te vinden. In het Theater hebben we zelfs een korte versie van The Lion King musical gezien, wat in 1 woord geweldig was.

Een bezoek aan Disneyland is eigenlijk voor iedereen wel interessant. Ook als je niet van wilde attracties houd is er wel wat te beleven. De parades die de hele dag te bekijken zijn geven echt een charme aan het park. De eindshow Disney Illuminations is overweldigend mooi en aangezien het park tot 11 uur in de avond geopend is, heb je rustig de tijd om alles ook in het donker te bekijken.

Ik heb mijzelf voorgenomen om vaker naar Disneyland te gaan, wie kan ik daar nog meer terug vinden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *