Een nieuwe computer?

Een nieuwe computer?

In 2009 heb ik mijn eerste MacBook gekocht, de computer waar ik de afgelopen jaren heel veel mee heb gedaan. Video en foto bewerken, muziek luisteren en internetten. Zo’n 5 jaar geleden werd Mac OS X niet meer ondersteund op de MacBook en heb ik er Windows 10 op geïnstalleerd. Ook zo kon hij nog jaren mee en dat scheelde weer in het kopen van een nieuwe. Helaas werd het afgelopen jaar toch echt tijd om te kijken naar een nieuw apparaat.

Maar als je een nieuwe laptop wilt kopen, wat zijn dan je vereisten? Ik had gewoon weer voor een MacBook kunnen kiezen, maar het was ook wel handig dat ik een touchscreen zou hebben. Zo kwam ik eerst bij de Acer Swift 3 een handige 2 in 1 convertible laptop. Nadeel hij draait op windows en is qua bouw kwaliteit niet vergelijkbaar met een MacBook.

De keuze was dus enorm lastig, zou ik kiezen voor een MacBook waarvan ik zeker weet dat hij weer vele jaren mee zou gaan of kies ik voor een goedkoper model die wel alle functies heeft maar minder lang mee gaat.

Toch kwam daar ineens een nieuwe optie bij, één waarvan ik eerst niet had verwacht dat hij een computer kon vervangen. Namelijk de iPad Pro met iPadOS. En vooral dat laatste maakt eigenlijk dat de iPad ook mee kan als vervanging van de computer.

iPadOS is een aanvulling op iOS13 maar dan speciaal gericht op de iPad. Het voegt extra mogelijkheden toe die we eigenlijk allemaal wel missen op de iPad. Je kan nu bijvoorbeeld veel gemakkelijker multitasken. Meerde programma’s tegelijk openen en gegevens van het ene scherm naar het andere scherm slepen. Ook is er een grote update van de bestanden app, je kan gewoon een USB schijf of stick aansluiten en de bestanden openen of opslaan. Ook heeft iPadOS de ondersteuning voor een muis gekregen, waarmee het bij geavanceerde programma’s nog gemakkelijker wordt om bepaalde functies te gebruiken.

Ik heb een tijdje getwijfeld voor de keuze van een iPad, je hebt namelijk ook wat extra accessoires nodig om er alles uit te halen. Maar toen ik eenmaal om was heb ik hier nooit meer spijt van gehad. Ik heb gekozen voor de iPad Pro 11 Inch uit 2018 met 64GB opslag. Daarnaast heb ik de Logitech Slim Keyboard aangeschaft en een USB C hub die zorgt voor een HDMI, USB en audio aansluiting. Alles wat je op een normale laptop ook zou verwachten.

Sinds de aanschaf van mijn iPad is dit mijn tweede blog die ik schrijf. En in één woord het is een geweldig apparaat. Beter nog dan ik eerst had verwacht. Doordat apple al jaren de iPad aanbied zijn er ook veel ontwikkelaars geweest die hun programma’s en apps geschikt hebben gemaakt. Nog veel beter dan bijvoorbeeld op een Android apparaat. Ik gebruik hem bijvoorbeeld in de bus om video’s en series te kijken onderweg. En door de gemakkelijke koppeling met mijn iPhone heb ik overal toegang tot internet zonder dat ik daarvoor een extra abonnement heb moeten aanschaffen.

Waarschijnlijk zijn er nog veel meer dingen die mogelijk zijn met de iPad en daar zal ik de komende tijd ook nog wel achter komen. Op dit moment maak ik gebruik van de iPadOS developer preview, waardoor er nog veranderingen en verbeteringen worden doorgevoerd. In september zal de software helemaal af zijn en voor iedereen beschikbaar worden gemaakt.

Zit jij ook te kijken naar een vervanging van jouw oude laptop, wacht dan nog even tot september. Laat je verassen met wat de iPad jou allemaal kan bieden en maak daarna een nieuwe beslissing.

22 gedachten over “Een nieuwe computer?

 1. Hello, I think your blog might be having browser compatibility issues.
  When I look at your website in Safari, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping.
  I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, fantastic blog!

 2. Have you ever thought about publishing an ebook or guest
  authoring on other blogs? I have a blog based on the same ideas you discuss and would love to have you
  share some stories/information. I know my visitors would enjoy your work.

  If you are even remotely interested, feel free to shoot me an e mail.

 3. A fascinating discussion is definitely worth comment.

  I think that you ought to write more on this subject matter, it might
  not be a taboo subject but usually folks don’t speak about such subjects.
  To the next! Cheers!!

 4. Hi there just wanted to give you a quick heads up.
  The text in your article seem to be running off
  the screen in Opera. I’m not sure if this is a format issue or something to do with browser compatibility but I figured I’d post to let
  you know. The design look great though! Hope you get
  the issue resolved soon. Kudos

  Feel free to visit my webpage IQ SuperCharged Review

 5. My spouse and I stumbled over here by a different web page and thought I
  might as well check things out. I like what I see so
  now i’m following you. Look forward to going over your web page yet again.

 6. I love your blog.. very nice colors & theme. Did you create this website
  yourself or did you hire someone to do it for you? Plz reply as I’m looking to create my own blog and would like to know where u got this from.
  thanks

 7. Woah! I’m really enjoying the template/theme of this website.
  It’s simple, yet effective. A lot of times it’s hard to get that “perfect balance” between superb usability and
  visual appeal. I must say that you’ve done a fantastic job with this.
  Additionally, the blog loads extremely fast for me on Opera.
  Exceptional Blog!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *