Wat eten we vandaag? Probeer eens vegetarisch!

Wat eten we vandaag? Probeer eens vegetarisch!

Heb jij dat ook? Dat je elke dag maar weer moet bedenken wat voor maaltijd je moet maken. Voor jou alleen of voor je vriend, vriendin of gezin. Maar ook als je vrienden hebt uitgenodigd voor een gezellig maaltijd samen. Bedenken wat je moet maken is altijd een uitdaging. Ik hou er persoonlijk niet van om 2 dagen hetzelfde te eten, ook ben ik niet dol op gekookte aardappels of om regelmatig pasta gerechten te eten. Als ik dan na het werk de supermarkt in loop ben ik vaak wel een aantal minuten bezig om mijn maaltijd samen te stellen.

Nou kennen we allemaal de maaltijdboxen van Hello Fresh en Marley Spoon, maar als je alleen bent of niet veel te besteden hebt dan is dit veel te kostbaar. Heb je een wisselend leven en ben je niet elke dag thuis voor eten dan is een maaltijdbox ook geen goede keuze.

Ik hou van eten maar niet van eten bereiden. Tuurlijk kook ik wel gewoon elke dag maar probeer het dan vaak simpel te houden. Maar simpel hoeft niet gelijk ongezond te betekenen, sterker nog ik eet nu vaak gezonder dan toen ik nog een relatie had. Daarnaast ben ik altijd in om iets nieuws te proberen. Zo dus ook vegetarische of veganistische gerechten.

De meeste mensen die ik vraag vereisen bij elke maaltijd een stuk vlees, vis of gevogelte. Als ik dan een vleesvervangers voorstel dan komen ze al snel aanzetten met nep vlees producten. Ja voor iemand die geen vlees wil eten maar er wel behoefte aan heeft kunnen de nep of namaak producten een uitkomst zijn. Maar je kunt ook gewoon een vlees product weg laten.

De laatste tijd ben ik dol op diverse soorten bonen en linzen. Ze zijn erg voedzaam en bevatten veel eiwitten. Maak je een gerecht met bonen dan zal je al snel merken dat je het vlees helemaal niet mist. Probeer maar eens een Chili sin Carne, of te wel een zelfgemaakte chili zonder vlees.

Naast het weglaten van vlees in jouw maaltijd zijn vegetarische producten of veganistische producten ook steeds toegankelijker. Gisteren kwam ik in de supermarkt nog vegan kaas plakken of kaas rasp tegen. Helemaal vrij van koemelk, lactose en andere ongemakken. Ik heb gekozen voor de vegan kaas rasp en daar lekker een ovenschotel van gemaakt, vol met verse groenten. Oké heel eerlijk dacht ik eerst zal dit wel lekker zijn, maar eenmaal op mijn bord was het sneller op dan verwacht.

Ook als je uit eten gaat bieden restaurants steeds meer Vega gerechten aan. Wil je dus een keer iets totaal nieuws proberen, kies dan voor Vega in plaatst van een medium biefstuk. Een ingredient waar ik helemaal dol op ben is haloumi, dit is een soort Griekse geitenkaas die door zijn speciale eiwit samenstelling ook gebakken en gegrild kan worden zonder te smelten.

Wat ik nog belangrijk vind om hier aan toe te voegen is dat ik helemaal geen vegetariër ben. Ook ik zal gewoon gezellig vlees eten tijden eens barbecue. Maar elke dag vlees is tegenwoordig niet meer nodig. Ik zie mijzelf als een echte flexitariër.

Eet jij wel eens Vega of Vegan? Wat voor gerechten zijn dan jouw favoriet?

10 gedachten over “Wat eten we vandaag? Probeer eens vegetarisch!

 1. This is the perfect site for everyone who
  wishes to find out about this topic. You understand a whole lot its almost hard
  to argue with you (not that I personally will need to…HaHa).
  You definitely put a brand new spin on a subject which has been written about for ages.
  Excellent stuff, just wonderful!

  My website … delta 8 thc store

 2. Greetings from Ohio! I’m bored to tears at work so
  I decided to browse your site on my iphone during
  lunch break. I love the knowledge you provide here and can’t wait to take a
  look when I get home. I’m surprised at how fast your blog
  loaded on my phone .. I’m not even using WIFI, just 3G ..
  Anyhow, awesome blog!

  Also visit my blog post; buy delta 8 thc

 3. Wonderful blog! I found it while searching on Yahoo News.
  Do you have any tips on how to get listed in Yahoo News?
  I’ve been trying for a while but I never seem to get there!

  Appreciate it

  My site: gold bee

 4. I’ve been surfing online more than three hours as of late, but I never
  discovered any fascinating article like yours.

  It’s pretty price enough for me. Personally, if all website owners
  and bloggers made just right content as you did, the net will likely be much more helpful
  than ever before.

  Feel free to visit my web blog: cbd for sale

 5. I absolutely love your site.. Pleasant colors & theme.

  Did you make this site yourself? Please reply
  back as I’m looking to create my own personal blog and want to learn where you got this from or
  exactly what the theme is called. Thanks! asmr 0mniartist

 6. Nice blog! Is your theme custom made or did you
  download it from somewhere? A design like yours with a few simple adjustements would really
  make my blog jump out. Please let me know where you got your design.
  Thanks a lot

  My homepage buy cbd

 7. I just like the valuable information you supply to your articles.

  I’ll bookmark your weblog and take a look at again here frequently.
  I’m relatively sure I’ll learn a lot of new stuff proper right here!
  Best of luck for the next!

  Have a look at my web blog – delta 8 carts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *