Soms kom je van de series tegen waarvan je denkt, dit zou in de toekomst toch echt wel eens kunnen gebeuren. Nou dat dacht ik dus ook van de serie Humans, waarvan je nu alle 3 de seizoenen op Videoland kan bekijken.

Humans speelt zich voornamelijk af in een gezin die voor het eerst een Synth heeft aangeschaft. Synth oftewel een Synthetisch Persoon, een geavanceerde robot die er net zo uit ziet als jij en ik. Ze onderscheiden zich doordat ze een afwijkende oogkleur hebben en voornamelijk taken uitvoeren die wij ze opdragen. Wat dat betreft kun je dit wel zien als een blik in de toekomst, maar daarover straks meer.

De familie die voor het eerst een Synth in huis nemen, hebben nogal moeite om eraan te wennen dat een ander alle klusjes in huis doet. Ze koken, maken het huis schoon en doen handige klusjes. Maar het zou niet zo’n geweldige serie zijn als de Synth ineens een eigen bewustzijn blijkt te hebben. In het begin kijk je nogal verwonderd naar alle robots, maar dan ineens zie je zo ook als mensen, met gevoelens en gedachten.

Zonder al te veel te verklappen is deze serie echt een aanrader als je helemaal weg bent van series die zich op de toekomst richten. En ja ik heb het hier over een toekomst die niet al te ver weg meer is. Want als ik nu bekijk hoe veel computers al van ons over kunnen nemen. We hebben al digitale assistenten die ons kunnen helpen met simpele dingen zoals het licht aan en uit te doen. Maar ook komen er geavanceerde AI systemen die moeilijke vraagstukken voor ons kunnen oplossen. Verpak dit alles in een mooi jasje en je hebt je eigen Synth.

Bekijk nu de series Humans op Videoland en laat hieronder een reactie achter. Neem jij ook je eigen Synth in huis zodra ze te koop zijn?


0 reacties

Geef een reactie