YVI ‘A Few Words of Comfort’

YVI ‘A Few Words of Comfort’

Een aantal jaar geleden werd ik door de nieuwe buurvrouw uitgenodigd voor haar housewarming feestje. Ze had ergens een zanger horen optreden en was daarna met hem in gesprek gekomen. Voor haar housewarming had ze kunnen regelen dat de zanger een echt huiskamer concert wilde geven. Zo kwam ik ook voor het eerst in contact met de stem van zanger Diederick Brandsma of te wel YVI.

Aangekomen bij de buurvrouw en na de rondleiding in haar woning kreeg ik een drankje en sprak met alle gasten. Ook Diederick was al aanwezig en het duurde even voordat ik door had dat hij de zanger was. Toen iedereen was geariveerd werd het doodstil en begon hij met zingen. Hij begon met een rustig nummer en begeleide zichzelf met zijn gitaar. Ik was direct verrast door het zuivere geluid van zijn stem. Elk nummer werd voorzien van zijn eigen intro, het verhaal achter het geluid. Toen kwam daar ineens de uithaal en wow ik was helemaal overdonderd wat een stem.

Zanger Diederick Brandsma na een van zijn optredens. (foto @Merrijn Strijker)

Na het optreden en het nuttigen van wat heerlijke hapjes en drankjes kwam ik verder in gesprek met YVI. Het idee van een huiskamer concert had mij aan het denken gezet. Niet lang daarna zou ik ook verhuizen en wat zou nou mooier zijn als hij ook bij ons wilde komen. Zo gezegd zo gedaan, een aantal maanden later kwam YVI ook bij ons een huiskamer concert geven. Eigenlijk was het een tuin concert, met op de achtergrond het geluid van een aankomende onweersstorm. Voor mij een uniek moment en ook alle gasten waren helemaal verbluft.

YVI op Spotify met single Majesty

Na het tuin concert ben ik YVI blijven volgen en werkte hij naar zijn debuut album toe. Hij startte een Crowdfunding actie op om geld in te zamelen zodat het debuut album werkelijkheid kon worden. Gelukkig werd het hele bedrag voor de einddatum binnengehaald en kon het werk beginnen. Als crowdfunder werd ik via de mail op de hoogte gebracht van alle ontwikkelingen dit was super leuk en interessant.

Als crowdfunder ontving ik als een van de eerste het nieuwe album en daarbij een persoonlijke tekst. Echt super gaaf, voor de rest van de wereld was het nog even wachten. Op 8 juni 2018 kwam zijn debuut single uit genaamd Hometown en deze was direct te beluisteren op Spotify. Via Instagram maakte YVI bekend dat ze bezig waren met het opnemen van hun eerste videoclip. Deze kwam daarna al snel uit op YouTube.

De eerste echte YVI videoclip

YVI begon steeds bekender te worden, optredens op de radio en TV. Daarnaast werden er meer singles uitgebracht en is het nu tijd geworden voor de release van het debuut album.

‘A Few Words of Comfort’ is het debuut album en bevat 8 liedjes met een Indie sound. Door het kenmerkende en adembenemede stemgeluid van Diederick zijn het elk aangrijpende liedjes geworden. Wat erg bijzonder is dat YVI elk lied aan een persoon heeft opgedragen, die vervolgens de songtekst van het nummer in zijn of haar eigen handschrift heeft geschreven. Alle songteksten vind je dan ook terug in de albumcover, die beplakt is met vijf postzegels waarop elk gezicht van de band is afgebeeld.

Het album “A Few Word of Comfort’

Luister vanaf 11 april 2019 naar het debuut album. Je vindt YVI via de volgende sites en social media.

Aan YVI, veel succes met jullie Debuut Album en tot ziens bij 1 van jullie optredens.

6 gedachten over “YVI ‘A Few Words of Comfort’

 1. scoliosis
  Hello, this weekend is good designed for me, as this point
  in time i am reading this wonderful informative post here at my house.
  scoliosis

 2. Have you ever thought about adding a little bit more than just your articles?
  I mean, what you say is fundamental and all. Nevertheless just imagine if you added
  some great graphics or videos to give your posts more, “pop”!
  Your content is excellent but with images and video clips, this site could
  undeniably be one of the best in its field. Fantastic blog!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *