Het nieuwe TV kijken

Het nieuwe TV kijken

Iedereen heeft er wel ervaring mee, tv kijken. Waarschijnlijk ben je al vroeg begonnen met het kijken van baby tv of alle leuke diverse tekenfilms. Maar het tv kijken is in de afgelopen jaren weer enorm veranderd. Laats was zelfs Loekie de Leeuw al weer even te zien in een reclame blok, iets dat voor de jongste generatie totaal nieuw was. Maar voor de oudere generatie oud en vertrouwd.

Wat voor tv abonnement heb jij? Kijk je jouw favoriete zenders via de kabel, of ben je al overgestapt naar het kijken via de telefoonlijn? Op dit moment heb ik een alles in één abonnement van de Ziggo. Niet omdat ik Ziggo de beste keuze vindt, maar omdat er geen andere aanbieder op mijn adres is (naast Satelliet tv dan).

Het nieuwe tv kijken volgens de AppleTV

Vandaag wil ik jullie mee nemen naar het nieuwe tv kijken. Met nieuw bedoel ik voornamelijk het kijken van programma’s, series, films en videoclips via alle online kanalen. Want wie kijkt er tegenwoordig nog alleen naar de landelijke tv zenders?

Iedereen heeft vast al wel gehoord van Netflix, daarnaast kunnen je de diensten van Videoland niet zijn ontgaan en ook NLZiet heeft momenteel veel reclame op tv. Naast al deze online diensten heb je ook nog YouTube, Pathé Thuis, Film1 en tal van andere online tv diensten. Met al deze mogelijkheden zijn we ook bijna op het punt gekomen dat het niet meer zo normaal is om een tv aansluiting in huis te hebben. Ja je leest het goed, met het nieuwe tv kijken bedoel ik de overgang van het kijken via de kabel naar het kijken van online tv.

Nou online tv kijken heeft een aantal voordelen. Maak je gebruik van Netflix, Videoland of een vergelijkbare dienst. Dan kun je de hele avond genieten van de leukste films, series en documentaires en het beste is nog eens zonder reclame. Maar zonder reclame is alleen als je gebruik maakt van een betaaldienst. Daar zijn wij bij het volgende punt gekomen, reclame vrij tv kijken. Voor mij is dat echt de toekomst. Laatst zat ik gezellig met een zak chips een film te kijken op RTL4. Je raad het al ik zat nog net niet lekker in de film en toen begon het eerste reclame blok alweer. Ik had gelijk spijt en zocht even snel of de film die ik aan het kijken was ook online voor mij te zien was. Helaas was dat niet het geval en heb ik de film gewoon via de zender af gekeken. Maar gesproken over de reclame ook de gratis online diensten worden tegenwoordig steeds onderbroken door een reclame blok. Daar heb ik dus helemaal geen zin in.

Film 1 On Demand

Om online te kunnen tv kijken heb je allereerst een smart tv nodig. Nog beter is zelfs een AppleTV of een AndroidTV kastje. Daarmee kun je op een geheel nieuwe manier beginnen met tv kijken. Maar alleen de juiste apparatuur is niet genoeg. Ook moet je een abonnement hebben op 1 of meerdere online aanbieders. Ik noemde ze hierboven al even, Netflix, Videoland, Pathé Thuis, NLZiet. Over het aanbod van elke aanbieder schrijf ik binnenkort een blog.

Zelf heb ik een MiBox, dat is een klein AndroidTV kastje waarmee ik zelf app’s kan installeren. Je bedient het kastje met een kleine afstandsbediening of via je stem en eenmaal ingesteld kun je lekker achterover gaan zitten om te genieten van een avondje reclame vrij tv kijken. Dat brengt mij op het volgende punt, als je alles wilt kunnen zien kun je dan al je tv abonnement opzeggen en volledig overgaan op online tv?

Met NLZiet kijk je nu ook Live alle bekende zenders

Voor dat ik een antwoord heb kijk ik eerst even naar het bedrag dat je bespaart als je het tv abonnement opzegt en internet blijft houden. Nou heel teleurstellend is dat maar 9,50 per maand. Een echte besparing kun je het niet noemen. Maar kies je er wel voor om je tv abonnement op te zeggen welke keuzes heb je dan en wat kost dat?

Netflix – € 7,99

Videoland – € 8,99

NLZiet – € 7,99

Amazon Prime video – € 5,99

Film1 OnDemand – € 7,99

YouTube Premium – € 11,99

Zoals je ziet zijn er al diverse aanbieders waar je een abonnement kan nemen om thuis onbeperkt films, series en programma’s te kijken. Elke aanbieder heeft weer zijn eigen voordelen en aanbod. Maar hoe kun je die nou het beste bekijken. Nou ook daar zijn verschillende mogelijkheden voor. De meest ondersteunde is de Chromecast, maar ook kun je gebruik maken van de smart tv functionaliteit op jouw tv. Heb je geen smart tv dan kun je hem zelf smart maken met een AppleTV of AndroidTV kastje.

Advertentie vrij YouTube – wie wil dat nu niet!

Binnenkort zal ik dieper ingaan op alle aanbieders en mogelijkheden voor het nieuwe tv kijken. Maar houd er wel rekening mee dat het traditionele tv kijken over 10 jaar geheel anders is dan je gewend bent. Daarnaast zullen er ook dit jaar een paar grote nieuwe aanbieders bijkomen, geruchten geven aan dat Apple aan een eigen dienst werkt en ook Disney is druk bezig met het voorbereiden van een eigen dienst.

23 gedachten over “Het nieuwe TV kijken

 1. I’m extremely impressed along with your writing talents as smartly as with the structure to your weblog.

  Is this a paid topic or did you customize it yourself?
  Either way stay up the nice high quality writing,
  it is rare to see a nice blog like this one nowadays..

 2. Thanks for ones marvelous posting! I actually enjoyed reading it,
  you might be a great author. I will ensure that I bookmark your blog and will eventually come back in the foreseeable future.

  I want to encourage continue your great posts,
  have a nice morning!

  Here is my site :: Viag Rx

 3. Oi tenho um blog que trata deste mesmo tema e adoraria
  poder compartilhar este seu post lá , com os devidos
  direitos e apontando um link para teu post . Você se interessa ?

 4. Its like you read my mind! You seem to know so much about this, like you wrote
  the book in it or something. I think that you can do with a few pics to drive
  the message home a bit, but instead of that, this is excellent blog.
  An excellent read. I’ll definitely be back.

  my web blog :: Rhino Spark Reviews

 5. Hi! I just wanted to ask if you ever have any problems
  with hackers? My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing a few months of hard work due to no backup.
  Do you have any solutions to protect against hackers?

  Feel free to visit my webpage UltraCut Keto

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *