Je kan er tegenwoordig bijna niet omheen, Apple is overal en heb je zelf geen Apple apparaten in huis dan zie je ze wel op tv of om je heen. Apple is hot althans als je de echte fans mag geloven. Ook ik ben een groot fan van Apple maar heb niet het hele huis vol staan met Apple apparaten.

Eerst wil ik jullie laten zien wat Apple allemaal bied aan apparaten en diensten en waarom je juist of juist niet voor Apple wil gaan kiezen. Ik begin allereerst met de iPhone.

Apple kwam jaren geleden als eerste met een smartphone uit. Waar andere fabrikanten in die tijd nog druk bezig waren met mobieltjes, kwam Apple met de grote revolutie die gelijk als model heeft gestaan voor alle smartphones die we nu kennen. Inmiddels zijn wij al heel wat jaren verder en heb ik zelf mijn 2e iPhone in huis. Ja het heeft voor mij een lange tijd geduurd voor ik overging van een Android Smartphone naar een iPhone. En waarom? Eigenlijk dacht ik al die tijd dat Apple mij meer beperkingen zou geven dan voordelen. Op het moment dat de iPhone 7 uit kwam was deze vergelijkbaar met de meeste Android functies en als belangrijkste was hij water dicht.

De iPhone XR uit 2018 in de product (Red) uitvoering.

Naast de iPhone is Apple veel bekender geworden door zijn iMac. En dan heb ik het over de oude iMac in de vele kleuren. Zie de foto hieronder, je herkend ze vast wel en wellicht heb je er zelf vroeger ook 1 gehad. Nou naast de iMac is Apple ook druk bezig geweest met het maken van laptops, de zogenoemde Macbooks die duidelijk herkenbaar zijn aan het Apple logo op de achterkant van het scherm. Ook ik heb in 2009 mijn eerste Macbook gekocht en kan zeggen dat het zeer degelijke laptops zijn die een lange levensduur bieden.

De iMac G3

En kennen jullie ook nog de MP3 revolutie. Je weet wel die kleine stick met oordopjes waar je via de computer je gedownloade MP3’s op zette om zo je favoriete nummers te luisteren. Nou ook Apple was daar erg groot in met de iPod. Ondanks dat iedereen tegenwoordig wel muziek luistert via zijn smartphone blijft de iPod populair en is hij nog steeds verkrijgbaar.

Overzicht van diverse iPod’s

Toen iedereen eenmaal gewend was aan de smartphone bracht Apple vervolgens de iPad uit. Een apparaat vergelijkbaar met de smartphone maar dan met een veel groter scherm. Ook dat was een succes want wie heeft er tegenwoordig nou geen tablet of iPad in huis?

iPad Pro uit 2018

En als dat nog niet genoeg is vond Apple het ook tijd om het oude vertrouwde polshorloge eens even totaal te veranderen met de Apple Wacht. Die ook nog eens veel sensoren heeft waarmee jij je gezondheid in de gaten kan houden.

Apple Watch

Nou naast al deze bekende apparaten zijn er ook nog andere innovaties van Apple geweest. Kijk maar naar de nieuwste Apple Airpods of de Apple Homepod. Meer dan genoeg mogelijkheden dus. Daarmee kom ik ook op het onderwerp van deze blog. Het Apple ecosysteem! Want je kan prima een Apple apparaat kopen en gebruiken maar wil je een naadloze alles in één ervaring dan kun je alle apparaten en diensten van het bedrijf met elkaar koppelen.

Apple’s Bluetooth Speaker de HomePod

Maak je gebruik van de iPhone en heb je daarnaast ook een Macbook dan werken deze goed samen door de gedeelde functies. Je gemaakt foto’s kun je zo gemakkelijk bekijken en bewerken op de Macbook. Heb je daarnaast ook Airpods dan schakelt het geluid zonder problemen over van je iPhone naar je Macbook, naar je AppleTV en je iPad. En dat zonder het telkens handmatig moeten verbinden met elke apparaat.

Nou dat zijn toch ideale mogelijkheden die iedereen wel wil. Nou naast alle mogelijkheden heeft Apple wel een nadeel. Voor al dat moois betaal je dan ook een groot bedrag. De producten van Apple zijn in vergelijking met de producten van een ander merk bijna altijd een stuk duurder. Dat weerhoudt de meeste mensen er ook van om alles van Apple aan te schaffen. Maar heb je het geld er wel voor over, dan heb je ook wel een super samenwerking van alles. Daarnaast is het niet zo gemakkelijk om van een Apple apparaat weer over te stappen naar een ander merk. Je loopt dan (helaas) vaak tegen problemen op waardoor je veel dingen handmatig moet overzetten.

De draadloze oordopjes van Apple. De AirPods

Wat brengt Apple in de toekomst, als ik de laatste geruchten mag geloven is Apple al een tijdje bezig met het voorbereiden van een eigen Netflix concurrent. Wie weet zien we deze al sneller dan je denkt. Apple is dit jaar ook gestart met het ondersteunen van Airplay op TV’s van Samsung en andere merken. Zodat je dus Siri de opdracht kan geven om je favoriete TV programma te starten op je TV zonder dat je daarvoor de afstandsbediening hoeft te pakken. Ook schijnt het dat Apple druk bezig is met de AR techniek. Augumented Reality zoals bijvoorbeeld in de game Pokémon Go. Wie weet vindt je deze techniek binnenkort terug in een heuse Apple Bril of in de Auto. Ik ben in ieder geval heel erg benieuwd.


0 reacties

Geef een reactie