Als je werkt, studeert of op school zit dan heb je ongetwijfeld gebruik gemaakt van de Office programma’s van Microsoft, waarvan de meest bekende Word en Excel zijn. Maak je wel eens een presentatie dan doe je dit ongetwijfeld in PowerPoint. Daarnaast kun je voor je e-mail gebruik maken van Outlook. Al deze programma’s zijn onderdeel van het Office pakket.

Bij de aanschaf van jouw computer (laptop of desktop) stond Office of al voor geïnstalleerd of je hebt een licentie moeten kopen. Ook ken ik een aantal mensen die Office door een handige jongen hebben laten installeren (illegaal). Of gebruik maken van het Home Use Program van het werk, waarbij je voor een laag bedrag thuis ook gebruik kan maken van het Office pakket.

Een aantal jaar geleden is Microsoft begonnen met het aanbieden van een Office abonnement genaamd Office 365. Maar wat is dit nou eigenlijk en is het iets voor jou? Heb je een gezin of werk je op meerdere apparaten. Dan kan een Office 365 zeker iets voor jou zijn. Je betaald 10 euro per maand of 99 euro per jaar en kan met 6 gezinsleden gebruik maken van de meeste Office applicaties.

Wat bied het Office pakket:

Altijd de nieuwste versies van: Word – Excel – Powerpoint – Outlook – Access & Publisher. Ook kun je gebruik maken van de office applicaties online en op je mobiele apparaat.

Daarnaast krijg je 1 TB OneDrive opslagruimte per persoon en 60 Skype belminuten.

Mijn ervaring:

Het Office 365 home pakket deel ik met 6 andere familieleden. Je hebt het voordeel dat je altijd met de nieuwste versie werkt. Documenten sla je op in OneDrive en vervolgens werk je zonder problemen verder op een ander apparaat. Zijn er problemen met office dan kun je gemakkelijk met de klantenservice bellen en ze helpen je snel en gemakkelijk weer verder. Daarnaast is het ook erg voordelig, er komt bijna elke 2 jaar wel weer een nieuw pakket uit. Een pakket voor 1 persoon op 1 computer kost ongeveer € 129,- met dit pakket betaal je voor 1 jaar met alle opties en meerdere apparaten € 99,- en kun je het ook nog eens met 6 familieleden delen.

Je kunt Office 365 gebruiken op al je apparaten, denk hierbij aan je iPhone, iPad, Android Telefoon of Tablet. Heb je een Chromebook dan gebruik je gemakkelijk de online versies. Heb je een iMac of Macbook ook dan installeer je zonder problemen het pakket en heb je een Windows apparaat dan staat hij vaak al vooraf geïnstalleerd en hoef je alleen nog even in te loggen.

Het is wel weer een abonnement maar op termijn scheelt het je veel geld en heb je veel meer mogelijkheden. Ga maar eens na of het voor jou ook uit kan! Je koopt het pakket in de winkel of via de Microsoft Store.


0 reacties

Geef een reactie