Hoe zorg jij ervoor dat jouw huisdier altijd genoeg maar ook vers drinkwater heeft? Je kan erom denken dat je het waterbakje elke dag ververst, maar je hebt dit vast wel eens vergeten. Ook is het mij vaak overkomen dat je struikelt over de waterbak en vervolgens ligt het water overal, niet heel erg handig dus.

Vorige jaar kreeg ik op mijn verjaardag een leuke oplossing voor deze kleine probleempjes. De drinkfontein voor de kat of hond. Deze fontein heeft een klein pompje die ervoor zorgt dat het water omhoog wordt gebracht. Daarnaast zit er een filter in die haren en stof opvangt. Door de beweging van het water wordt deze dus automatisch gefilterd en heeft jouw huisdier altijd de beschikking over vers drinkwater. Daarnaast kun je direct een grote hoeveelheid water kwijt in het reservoir waardoor je niet elke dag hoeft bij te vullen.

Naast de handigheden van de drinkfontein vindt de kat of hond het ook nog eens erg leuk om uit te drinken. In het begin vonden de katten het wel even spannend en vooral de hond zag het eerst niet zitten om eruit te drinken. Ik heb toen alle oude waterbakjes weg gehaald en toen ging de overstap snel en gemakkelijk. Bij mij thuis drinken er 3 katten en 1 hond uit en ze vinden het elke keer erg leuk om even met het water te spelen.

Echte nadelen heb ik dan ook niet kunnen vinden, maar het ligt er dan ook aan waar je de waterfontein plaats. Het kleine pompje maakt een zacht brommend geluid. Is hij bijna leeg dan hoor je meer geluid door het vallende water. Op dat moment vul ik hem bij met een litermaat.

De waterfontein is er in diverse uitvoeringen en maten. Ik heb de bovenstaande kleine bloem fontein en moet hem voor de 4 huisdieren om de dag bijvullen. Er past 3 liter water in de opvangbak, maar heb je meerde huisdieren of een grote hond (ik heb een klein hondje) dan is een grote opvangbak gemakkelijker.

Maak jij ook al gebruik van de drinkfontein? Of krijg jouw huisdier nog steeds zijn water uit een drinkbakje? Laat het weten in de reacties hieronder.


0 reacties

Geef een reactie