Elke woning heeft ze wel, lichtschakelaars en stopcontacten. Met een beetje geluk zijn ze bij jou thuis mooi wit, maar in de meeste gevallen zijn ze vies geel. Maar in de meeste gevallen laat je ze gewoon zitten en kom je er verder niet aan. Gaat er een lichtschakelaar stuk dan koop je bij de bouwmarkt gewoon een nieuwe en meestal is dat dan ook nog dezelfde als in de rest van het huis.

Bij de verbouwing van mijn vorige woning heb ik het heel anders aangepakt, in plaats van al die lelijke schakelaars en stopcontacten ben ik opzoek gegaan naar mooie nieuwe exemplaren met een leuk snufje erin. Ik ben uitgekomen bij de Touch Schakelaars van Livolo. Ze zien er goed uit, mooi glazen frontje met een rondje waar jij je vinger op kan leggen en vervolgens springt het licht aan. Daarnaast zijn ze ook op een nieuwe manier ontworpen, het aansluitschema is in een aantal situatie aangepast en simpeler gemaakt.

Pluspunten ten opzichte van de traditionele schakelaars:

  • De schakelaar is van glas en hierdoor ook in de badkamer te gebruiken.
  • Er zit een klein zwak lampje in die aangeeft of het licht aan of uit staat. (Blauw is uit, rood is aan)
  • Door het lichtje kun je de schakelaars makkelijker vinden in het donker.
  • De schakelaars zijn ook verkrijgbaar als dimmer.
  • Je kunt ze met een afstandsbediening bestellen zodat je alle lampen in huis op afstand aan of uit kan doen.
  • Door het gladde oppervlak zijn ze gemakkelijk schoon te maken.
  • Ze zien er erg luxe uit!

Minpunten:

  • Bij een hotelschakeling is het aansluitschema anders, hierdoor heb je soms een draad teveel.
  • Ze zijn duurder dan de traditionele schakelaars

Naast de schakelaars kun je in dezelfde serie ook de stopcontacten krijgen, inclusief glazen frontje.

Ze zijn er in de kleuren wit, zwart en grijs.

Mijn ervaring is erg goed met deze schakelaars, gasten waren op het toilet regelmatig even met het lichtknopje aan het spelen. Het geeft iets unieks en een iets luxere uitstraling aan je woning. Ben je binnenkort van plan om jouw schakelaars en/of stopcontacten te vervangen, neem dan deze ook zeker mee in je overweging.

Je koopt ze via Livolo Nederland BV waar je ook het volledige assortiment vindt in alle kleuren en soorten. Daarnaast staat er per product aangegeven hoe je ze aansluit bij jou in huis.


0 reacties

Geef een reactie