Eigenlijk ben ik niet zo’n enorme koffiedrinker. Ik start de dag voornamelijk met een kopje thee, daarna nog een kopje thee en zo ga ik de hele ochtend wel door. Pas na de middag begin ik met iets sterkers, nou ja sterk…..  een cappuccino bijvoorbeeld, meer melk dan koffie. Maar als ik dan wel echt zin heb in koffie dan is het ook gelijk de donkerste, zwartste en meest intense koffie die ik heb. Op mijn werk kom ik niet verder dan een dubbele espresso standje 5 maar eenmaal thuis aangekomen.

Thuis heb ik 2 koffie machines staan, de Dolce Gusto waarmee je gemakkelijk diverse koffie maar ook andere dranken tovert uit een cupje. Daarnaast heb ik mijn favoriet de Nespresso, kleine cupjes in vele diverse aroma’s en variaties. Vooral de diversiteit vind ik zo leuk aan Nespresso, je kiest je favoriete kleur en hebt snel je eigen heerlijke kop koffie.

Nespresso koffie cups kun je bestellen via de site of hun app. Maar je kunt ook een Nespresso Boutique bezoeken om je favoriete koffie uit te zoeken. Er zijn een groot aantal machines beschikbaar met of zonder melkopschuimer. Daarnaast heb je de keuze uit 6 groepen koffiecups.

  • Lungo – 4 verschillende cups met ieder een eigen unieke smaak voor een grote kop koffie.
  • Pure Origin – 4 verschillende cups ieder uit een eigen land en met een eigen verhaal.
  • Intenso – 5 sterke espresso’s voor die intense koffie ervaring.
  • Espresso – 4 normale espresso’s met elk een eigen unieke smaak beleving.
  • Decaffeinato – 2 espresso’s en 2 lungo’s speciaal voor een kop zonder cafeïne.
  • Variations – 3 espresso’s met een smaakje.

Naast deze 6 groepen is Nespresso ook enorm veel bezig met Limited Editions. Nieuwe koffie soorten met elk hun eigen unieke verhalen en smaak beleving. Zodra er ook een nieuwe Limited uit is staat ik snel in de boutique om een doosje mee te nemen. Voor de kerst komen er altijd 3 speciale kerst smaken uit en vorige jaar tijdens de zomer hadden ze een speciaal cupje voor Ice Koffie.

Heb jij ook een Nespresso machine thuis? En gebruik jij de originele koffie cups of die uit de supermarkt?

Ik gebruik voornamelijk de originele koffie  cups, maar maak ook wel een uitstap naar de koffie cups uit de supermarkt. Het leukste is natuurlijk dat je altijd kan blijven proberen. Mijn favoriete koffie is de Nespresso Arpegio (de Paarse) met een intensiteit van 9. Als Lungo ben ik dol op de Envivo Lungo ook met de intensiteit van 9.

Wat is jouw favoriete smaak? Praat mee in de reacties hieronder.


0 reacties

Geef een reactie