Een likje verf kan veel betekenen voor jouw woonplezier. Ook ik kwam hier onlangs achter bij het betreden van mijn nieuwe appartement. Op zich was het appartement al netjes geverfd en kon ik er zo in, maar na een aantal weken voelde het nog niet thuis. Ik besloot hier wat aan te gaan doen. Op naar de bouwmarkt!

Opzoek naar een pot verf kan nog best lastig zijn, je hebt duizenden kleuren en ook nog eens een groot assortiment aan merken en soorten. Mijn zoekactie leverde mij de krijtverf op van vtwonen. Ik heb de kleur off-black gekozen voor zijn warme maar ook zijn matte uitstraling.

Het kopen van een blik verf zorgt er nog niet voor dat het ook direct op je muur zit. Het duurde een aantal weekenden voordat ik de motivatie had om ook te beginnen aan het verven.

Bij het openen van het blik kwam ik erachter dat de verf nogal dik was. Mijn vader heeft mij geleerd dat verf wel de juiste dikte moet hebben om een mooi resultaat te krijgen. Fanatiek begon ik de verf wat te verdunnen met water. Na een kwartier lang roeren kon ik beginnen met verven.

Na de eerste streken met de kwast kwam ik erachter dat het verdunnen niet zo’n succes was. Het was veel te dun, helaas maar ik besloot wel verder te gaan. Dan maar een tweede keer.

Het verven verliep beter en sneller dan verwacht, voordat ik het door had waren alle muren in de kleur off-black. Een mooi mat effect en het gaf net die extra warmte die mijn appartement nodig had.

Ondanks dat het verdunnen niet zo’n succes was. (of eigenlijk helemaal niet nodig was) Ben ik erg tevreden met het resultaat.

Ben jij ook bezig met een nieuwe uitstraling van jouw woning? Voor welke kleur heb jij gekozen en hoe ging het verven? Laat hieronder een reactie achter.

Categorieën: Producten

0 reacties

Geef een reactie