Wat de verhuizing naar Den Helder makkelijker maakte, was dat ik op dat moment geen relatie had. Het is veel makkelijker om zo’n grote stap te maken, als je geen rekening hoeft te houden met iemand anders. In een relatie zou ik niet zomaar de keuze maken om te gaan verhuizen en een baan aannemen aan de andere kant van het land. Tenzij je partner op dat moment ook die mogelijkheid heeft.

Strand wandelingen samen met Boy.

Eenmaal in Den Helder gesetteld werd het wel weer tijd om eens rond te kijken en nieuwe mensen te ontmoeten. Nieuwe mensen leren kennen is altijd leuk, ook als je niet opzoek bent naar een relatie of als je al een relatie hebt. Ik vind het belangrijk om dit te vermelden, aangezien er ook veel mensen zijn die daar anders naar kijken. Maar goed terug naar mijn verhaal, in een eerdere blog had ik al aangegeven dat de dates die ik had niet zo succesvol waren. Ik heb leuke mensen ontmoet maar een echte klik was er niet, ook een tweede afspraak zat er vaak niet in.

Dat veranderde toen er tijdens het swipen een super leuke jongen voorbij kwam. Voor wie wel eens aan het swipen is geweest in een app, die kent vast dat moment van wauw wat een leuke match. Nou zo ging dat toevallig ook bij mij. Nog leuker dat het wederzijds was en er intentie was om eens wat af te spreken.

Nou dat afspraakje kwam er hoor en de eerste avond was erg gezellig. ‘Thank God’ hij houdt ook van rode wijn en gezelligheid. Daarnaast konden we leuk praten, onze levens waren op dat moment totaal verschillend. Hij was bezig met het afronden van zijn studie en ik was net aan een nieuwe uitdaging begonnen. We hadden genoeg om over te praten en ik vond het ook niet erg dat het die avond wat later werd dat ik naar bed ging, ondanks dat ik wel de volgende ochtend om 7 uur in de trein moest zitten. Je kent het vast wel, dat heb je er op dat moment wel voor over.

Onze eerste foto samen.

Een tweede afspraak volgde ongeveer twee weken later. Dit keer hadden we afgesproken om samen te gaan koken met natuurlijk een bijpassend wijntje. Ook dat werd weer een geslaagde avond en zo volgenden er nog een aantal leuke dates. Want zo begon het ook echt te voelen, lekker daten met elkaar om te kijken welke kant het op zou gaan.

Dit speelde zich allemaal net aan het begin van 2020 af, je weet wel de start van de ’C’ periode. De eerste lockdown startte en tja wat moet je op zo’n moment als je net iemand hebt leren kennen. Een lockdown is niet heel erg bevorderend voor het opbouwen van iets. Mijn werk was op dat moment veranderd van elke dag op kantoor werken naar elke dag thuis werken. Aan de keuken tafel notabene met een stoel die niet geschikt was voor langdurig zitten.

Maar goed dat was allemaal maar tijdelijk en op dat moment had het ook wel zo zijn leuke momenten. Aangezien hij zijn studie aan het afronden was kwamen we op het leuke idee om dan maar gezamenlijk te werken, aan de keuken tafel. Dat maakte de situatie ineens een stuk leuker. Hij kwam toen één a twee dagen per week gezellig samen werken, in die tijd hebben we elkaar steeds beter leren kennen en sprong de vonk volledig over.

En zo had ik ineens een nieuwe relatie, midden in de lockdown met een super leuke en knappe man. Wat wil je nog meer…

Ondanks dat het starten van een relatie in zo’n periode erg leuk was, waren er ook dingen die heel anders gingen dan je normaal gesproken zou doen. Uit-eten, naar de bioscoop of samen shoppen, dat waren echt dingen die op dat moment gewoon niet konden. Het ontmoeten van de schoonfamilie startte met een een elleboog in plaats van een hand. Ook het ontmoeten van elkaars vrienden heeft even op zich laten wachten.

Onze relatie startte misschien wel in een bijzondere tijd, we kregen wel alle ruimte om elkaar te leren kennen. Den Helder heeft daar ook nog eens de mooiste plekjes voor. Samen prachtige standwandelingen maken of lekker naar het bos en aangezien hij geboren en getogen in Den Helder is kon hij mij ook nog eens de hele stad laten zien. Als ik zo terug denk aan die tijd hadden wij een heerlijk periode.

Tijdens een wandeling door de duinen.

In april van dit jaar zijn wij 2 jaar samen. We zijn nog steeds dol gelukkig met elkaar en afgelopen jaar zijn we ook gaan samenwonen en hebben we de eerste gezinsuitbreiding gehad. En daarmee bedoel ik dat we er een hondje bij hebben genomen. Mijn Boy heeft een klein zusje Moira en ze kunnen het goed met elkaar vinden.

Hier op mijn blog zal ik vast nog vaker vertellen over verhalen van mij en mijn vriend Jelmar of de hondjes Boy en Moira.


1 reactie

hans Stoel · februari 9, 2022 op 14:02

Goed Jeroen om hier zo open over te schrijven, dat is niet iedereen gegeven. Ik ben blij voor je dat je het geluk hebt gevonden en ik ben er zeker van dat je het verdient. Helaas ben ik niet de uitverkorene maar ik gun het Jelmar het van harte en hoop dat jullie beide nog mooie tijden tegemoet gaan.

Geef een reactie