Zoals je in mijn vorige blog hebt kunnen lezen, begon 2020 voor mij als een nieuwe start. Wonend in Den Helder en met een nieuwe baan in Amsterdam.

Ondanks dat de treinreis naar Amsterdam vanaf Den Helder 1 uur en 10 minuten duurt, is het eigenlijk een hele comfortabele reis. Je stapt in een lege trein met genoeg plek om het grootste gedeelte van de reis alleen te zitten en je hebt geen last van overstappen want de trein stopt precies op het station waar ik moet zijn. Aangekomen op het station kwam ik lang de Starbucks om mijn dag met een heerlijk Oat Milk Latte te beginnen en vervolgens binnen 5 minuten het kantoor binnen te stappen.

De eerste maand van mijn nieuwe baan was voornamelijk gericht op het leren kennen van alle nieuwe collega’s en het werk mij eigen maken. Voor mij verliep dat geheel vlekkeloos, ik had het reuze naar mijn zin en merkte al snel dat ik daar wel op mijn plek zat. En nu inmiddels 2 jaar later weet ik dat ik nog steeds op mijn plek zit.

Bruisballen shoppen bij Lush

Naast het werken in Amsterdam was het natuurijk ook de perfecte plek om na het werk nog even de stad in te gaan om te shoppen of af te spreken met vrienden. Dat is ook iets dat ik regelmatig deed, vooral op donderdagavond wanneer het koopavond is kon ik na het werk even de stad in en ergens tussendoor wat eten. Voor mij was dat allemaal een geweldige ervaring. Ik kon echt genieten van de drukte om mij, de verschillende mensen en af en toe de spontane gesprekken. Wat dat betreft voel ik mij ook in de stad Amsterdam helemaal op mijn plek.

Het verhuizen naar Den Helder had voor mij wel het nadeel dat ik mijn familie in Groningen veel minder vaak zou zien. De grootste moeite had ik met het ’achterlaten’ van mijn Oma. Normaal gesproken kwam ik zeker om de week langs en nu is dat niet vaker dan 1 keer per maand. Dat geldt niet voor mijn ouders, ondanks dat ze ook daar wonen zijn ze geregeld bij mij of mijn zusje en andersom ben ik regelmatig een paar dagen in Groningen. En wanneer ik dan in Groningen ben kan ik gelijk op visite bij mijn andere zusje die daar ook woont en de vrienden in de regio.

Terug naar Den Helder want dat is de plek waar ik mijn nieuwe start heb gemaakt.

In het begin was het allemaal onwennig, zoeken naar de beste supermarkt in de buurt, een huisarts, tandarts en ga zo maar door. Je moet echt alles even opnieuw uitvinden en dat is best leuk. Het inburgeren in Den Helder is mij goed af gegaan. Ik had het al snel naar mijn zin en met de bekenden die in de buurt woonden sprak ik regelmatig af. Daarnaast had ik mij voorgenomen ook nieuwe mensen te leren kennen waardoor ik via Tinder gezellig met nieuwe bekenden op een koffiedate ging. Heel eerlijk waren de eerste 2 nogal saai en heb ik er nooit weer wat van gehoord. Maarja zonder dingen uit te proberen kom je nergens natuurlijk.

Prachtige zonsondergangen in Den Helder

Eén van de dates was overwacht toch veel leuker dan ik in eerste instantie had verwacht. Daarover meer in mijn volgende blog.

Waar ik wel snel achterkwam in Den Helder was de prachtige natuur en geschiedenis die deze stad boven in Noord-Holland met zich mee draagt. Ik was natuurlijk niet helemaal alleen naar Den Helder verhuist, ook mijn trouwe viervoeter ’Boy’ was met mij mee verhuist. In het begin was dat echt wel een zegen, want hierdoor had ik genoeg redenen om de hele stad door te gaan en alle plekjes te verkennen. Ik wist dat Den Helder mooi was maar dat er zoveel moois te ontdekken was, had ik niet verwacht.

Den Helder is een klein stadje in de kop van Noord-Holland, de meeste mensen kennen het alleen van de veerboot naar Texel. Maar Den Helder heeft veel meer dan dat. Er ligt ook een enorme geschiedenis verspreid door de stad. In bijna elke wijk kan je wel iets terug vinden uit het verleden. Denk aan schuilbunkers vanuit de Tweede wereldoorlog of verschillende forten vanuit de tijd van Napoleon. Loop je door de duinen en let je goed op wat er om je heen te zien is, dan zie je her en der nog een verscholen bunker half uit een duin steken. Ik persoonlijk vind dat reuze interessant om te zien, de sporen van de geschiedenis.

Naast de geschiedenis is er ook veel natuur, ik heb al een paar keer de duinen genoemd maar Den Helder heeft ook een eigen bos waar je heerlijk een ronde kan lopen. En dan ben ik nog niet eens begonnen over het enorme zeestrand waar je op sommige dagen helemaal alleen kan lopen. Met alleen bedoel ik ook echt 5km lopen zonder iemand tegen te komen. Hoe super fijn is dat als je net een drukke werkdag in Amsterdam hebt gehad en daarna je hoofd kan leeglopen.

Stiekem ben ik best wel verliefd geworden op deze mooie locatie. Binnenkort zal ik wat meer bijzondere locaties delen in één van de volgende blogs.


5 reacties

Hans Stoel · februari 4, 2022 op 19:16

Je hebt een prettige manier van schrijven Jeroen, leuk om te lezen

Jelmar · februari 4, 2022 op 19:55

Wat een leuke blog ga zo door

Anja · februari 5, 2022 op 18:29

Heel leuk om te lezen en dat het goed gaat

Christof · februari 5, 2022 op 20:38

Leuk om te lezen! Ik kijk nu al uit naar deel 3

Mary · februari 5, 2022 op 22:35

Heel mooi om te lezen en heel fijn dat je jou plekje daar hebt gevonden hoewel ik je af en toe wel mis . Je mams

Geef een reactie