Bij het starten van deze site heb ik mijzelf altijd voorgehouden dat ik er actief mee aan de slag zou gaan. Maar toch is het alweer 2 jaar gelden dat ik mijn laatste blog heb geschreven en in die tijd is er heel veel veranderd. Maar niet alleen mijn leven is veranderd, de hele wereld ziet er op dit moment anders uit.

Laat ik eerst even bij het begin beginnen. In 2019 was ik op een punt in mijn leven, dat ik echt even de tijd had om na te denken wat ik nou eigenlijk echt wilde. Mijn relatie was dat jaar beëindigd en op zo’n moment heb je altijd even tijd voor bezinning. Dat is ook precies wat ik heb gedaan, lang leve het vrijgezelle leven. Even weer proeven van de wereld om je heen en nieuwe dingen ontdekken. Reizen door het land en nieuwe vrienden maken en afscheid nemen van oude vrienden. Maar niet alleen op privé gebied was ik mijzelf aan het ontdekken, ook op werkgebied kwamen er steeds meer kansen.

In de zomer van 2019 werd ik door een collega benaderd, of ik misschien interesse had in een nieuwe functie op het hoofdkantoor in Amsterdam. Hoe eng dat op dat moment ook klonk, ik wist meteen dat het de kans van mijn leven zou zijn. Niet veel later kreeg ik een telefoontje van de betreffende collega ’ik heb even met mijn manager gesproken en er zijn mogelijkheden om hier te komen werken’.

Watertoren van Den Helder

Wauw dat ging snel, een paar weken later had ik mijn eerste kennismakingsgesprek met de manager van de afdeling. Het was een heel erg leuk en open gesprek, de betreffende collega die mij had aangedragen zag de mogelijke potentie in mij en wilde mij zeker die kans geven. Lang hoefde ik er niet over na te denken. Maar er was wel een belangrijke voorwaarde, ik moest dichterbij komen wonen en een HBO studie gaan volgen. Dat waren 2 grote stappen waar ik echt even over heb moeten nadenken. Maar als je zo’n kans krijgt, dan laat je die natuurlijk niet schieten. Al snel gaf ik akkoord en kon ik opzoek gaan naar een woning dichterbij.

Een woning dichterbij Amsterdam dat geen 3,5 uur reizen is zoals mijn toenmalige woning in Appingedam. Waar ga je dan zoeken? Ik starte met wat research naar woningen in en rond Amsterdam. Al snel kwam ik tot het besef dat het met die hoge huurprijzen en lange wachttijden niet zou gaan worden. Op naar plan B.

Tijdens één van mijn werkbezoeken in Amsterdam had ik afgesproken met mijn zusje die in de buurt van Den Helder woonde om even wat te drinken. Ik was toch wat dichterbij dan normaal en kon zo even langskomen. Onderweg in de trein was ik een beetje van het uitzicht aan het genieten en merkte dat ik er voor mijn gevoel vrij snel was. Het was net iets meer dan een uur reizen met de trein. Dat bracht mij vervolgens op het idee om in de buurt van Den Helder te gaan kijken naar een woning.

Naast mijn zusje had ik ook een vriendin in Den Helder wonen. Via haar kwam ik in contact met een makelaar en wonder boven wonder was er net een huurwoning vrij gekomen. Aangezien ik best wel wanhopig was naar een woning heb ik zonder te kijken direct ’Ja’ gezegd. Nou dat kon natuurlijk 2 kanten op gaan of het viel heel erg tegen of het zou heel erg meevallen.

Een week voor de verhuizing mocht ik de woning bezichtigen, wat was dat spannend. Samen met mijn zusje liepen we de straat in, een auto vrije straat met schattige kleine huisjes. Halverwege de straat stond de woning waar ik een week later in zou trekken. De toenmalige bewoonster deed de deur open en liet ons binnen. Wauw wat een prachtige huis. Hoge plafonds met houtenbalken, een badkamer met bad en een keuken voorzien van alle gemakken. Wat wilde ik nog meer? Ik was direct verkocht, wat had ik een enorm geluk.

Kantoorgebouw in Amsterdam

De week daarna ging snel voorbij en met wat hulp van familie en goede vrienden lukte het om binnen 1 dag te verhuizen van Appingedam naar Den Helder. Er was nog één nadeel, op dat moment was ik nog werkzaam in Groningen. Ik moet nog een maand overbruggen voordat mijn nieuwe functie in Amsterdam zou beginnen. Nou eigenlijk is die maand enorm snel omgevlogen.

Het jaar 2020 startte, beginpunt van mijn nieuwe leven. Een nieuwe baan in Amsterdam, een nieuwe woonplaats ‘Den Helder’ en verder nog vrijwel niks. Opnieuw beginnen komt met veel nieuwe dingen maar zorgt er ook voor dat je heel even alleen staat. Ondanks dat ik wel vaker in Den Helder ben geweest was zo’n nieuwe stad toch even vreemd. In mijn volgende blog vertel ik verder hoe de nieuwe start is gegaan en wat de impact van de eerste lockdown voor mij was.


2 reacties

Hans Stoel · februari 4, 2022 op 07:24

Leuk en interessant verhaal Jeroen

Irma van Empelen · februari 5, 2022 op 13:23

Ik kijk nu al uit naar het vervolg

Geef een reactie