Eten koken met Marley Spoon

Eten koken met Marley Spoon

De maaltijd box je kent hem wel of je hebt er ongetwijfeld wel eens over gehoord. Hello Fresh, Marley Spoon of de Allerhande box van de Albert Heijn. Het idee is allemaal gelijk, je ontvangt een doos met ingrediënten en recepten. Vervolgens kun je aan de slag gaan met koken.

Afgelopen zomer heb ik de Marley Spoon maaltijd box uitgeprobeerd. Ik was erg verrast door de kwaliteit van de ingrediënten en het gemak van bestellen en uitkiezen. Bij het aanmelden op de site maak je jouw eigen smaak profiel, waarop je kunt aangeven wat je wel en niet wil eten. Zo heeft mijn vriend een hekel aan vis gerechten en ben ik zelf niet zo dol op varkensvlees. Na het maken van jouw smaakprofiel kun je kiezen hoeveel maaltijden je in een box wil ontvangen en voor hoeveel personen. Ik heb gekozen voor 3 maaltijden per week voor 2 personen. Daarna kreeg ik de keuze om de eerste recepten uit te kiezen. Marley Spoon doet alvast een voorselectie op basis van jouw smaakprofiel maar je hebt alle vrijheid om deze aan te passen. Wil je een week meer dan 3 maaltijden dan kun je dit heel gemakkelijk toevoegen en wordt de prijs van de box voor die week aangepast.

De avond voor het ontvangen van de box kreeg ik een handige sms van PostNL waarin de verwachte bezorg tijd stond vermeld. De volgende dag kreeg ik een 2e sms met de laatste bezorg update. Het is erg fijn om te weten wanneer de box wordt  bezorgt zo kun je hier rekening mee houden hoe laat je thuis bent en of je nog een boodschap van te voren wilt doen. Op de afgesproken tijd werd de box bezorgt door PostNL, maar eigenlijk krijg je niet echt een box. Om rekening met het milieu te houden worden jouw ingrediënten bezorgt in losse zakken die PostNL aflevert in een grote koelbox. De koelbox nemen ze weer mee en de zakken zet je vervolgens in de koelkast.

Naast de ingrediënten ontvang je ook de recepten voor die week. De recepten zijn geprint op een groot en stevig papier. Op de voorkant vind je een foto van het gerecht met de gemiddelde bereidingstijd. Op de achterkant een overzicht van de ingrediënten en de bereidingswijze. Daarnaast wordt er ook duidelijk aangegeven welke keuken apparaten je nodigt bent. Ik kwam er al snel achter dat ik een zeef en een staafmixer moest aanschaffen om de recepten volgens de instructie te kunnen maken. Ook moet je wat basis ingrediënten in huis hebben zoals zout, peper, azijn en olie.

Het opvolgen van de recepten is vrij gemakkelijk, je begint bij stap 1 en eindigt bij stap 6. De stappen lopen ook wel in elkaar over, bijvoorbeeld wanneer je het water kookt kun je alvast wat ingrediënten voorsnijden. Heb je de instructies goed opgevolgd dan lijkt het geregeld bijna altijd zoals hij werd gepresenteerd. Extra leuk om even te delen op je Social Media zodat iedereen weet wat voor keukenprins of prinses jij bent.

Daarna is het tijd om te smullen. Ik vond de gerechten erg smaakvol en lekker. De porties waren meestal voldoende maar ik heb ook een paar keer gehad dat we in de avond nog zijn gaan snacken omdat het gewoon te weinig was.

Het grootste voordeel van de maaltijd box is dat je niet meer elke dag hoeft te verzinnen wat je nou eens moet gaan eten. Het scheelt je tijd in boodschappen doen en je hebt een lekkere gezonde maaltijd. Wat dat betreft kan ik de maaltijd box goed aanbevelen.

Wat voor ons de grootste nadelen waren is dat wij 2x gerechten hebben weg gegooid omdat wij door ons drukke leven er niet aan toe zijn gekomen om te koken. Daarnaast heb ik zelf een hekel aan koken en al helemaal als ik er langer dan een half uur mee bezig ben. Mijn vriend daarentegen is wel weer dol op koken en had hier totaal geen moeite mee.

Conclusie: Wil jij ook wel eens wat anders eten dan die standaard aardappels, groente en vlees of pasta en rijst gerechten en vindt je het niet erg om daarvoor langer dan een half uur in de keuken te staan. Kies dan een maaltijd box en laat je verassen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor elke week 3 gerechten maar ook kun je ervoor kiezen dat je om de week een box laat bezorgen.

Wij zijn alweer gestopt met de box omdat het niet binnen onze huidige leefstijl past Maar ik sluit niet uit dat ik het in de toekomst weer eens ga proberen.

10 gedachten over “Eten koken met Marley Spoon

 1. Hi there very cool site!! Guy .. Excellent .. Amazing ..
  I’ll bookmark your website and take the feeds additionally?
  I am happy to find numerous helpful info right here within the put up, we need develop more techniques in this regard, thanks for sharing.

  . . . . .

 2. I was curious if you ever thought of changing the layout of your blog?
  Its very well written; I love what youve got to say. But maybe you could a little more in the way
  of content so people could connect with it better.
  Youve got an awful lot of text for only having one or 2 pictures.
  Maybe you could space it out better?

 3. Woah! I’m really loving the template/theme
  of this site. It’s simple, yet effective. A lot of times it’s tough to get that “perfect balance”
  between user friendliness and appearance. I must
  say that you’ve done a great job with this. Also, the blog loads super quick for me on Chrome.
  Exceptional Blog!

 4. Hello there I am so excited I found your blog, I really found you by error, while I was looking on Aol for something else,
  Anyhow I am here now and would just like to say thanks a lot for a tremendous
  post and a all round enjoyable blog (I also love the theme/design), I don’t have time to look over it all at the
  moment but I have book-marked it and also included your
  RSS feeds, so when I have time I will be back to read more,
  Please do keep up the awesome work. scoliosis surgery https://0401mm.tumblr.com/ scoliosis
  surgery

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *