Vorig jaar schreef ik nog een blog over het bankieren bij de Triodos Bank. Achteraf is dat toch niet zo goed bevallen. Op het moment dat ik de rekeningen van mij en mijn ex moest splitsen kwamen er toch wat moeilijkheden, die de bank niet naar verwachting kon of wilde oplossen. Op zulke momenten ben ik er dan snel klaar mee en denk ik, dan maar weer een andere bank.

Zo kwam ik al snel bij die andere internetbank terecht, genaamd Knab. Ja dat is bank achteruit gespeld :). Wat mij bij Knab nogal opviel ten opzicht van de Triodos bank, je hebt veel meer mogelijkheden om je bankleven te personaliseren. Alleen al het zelf uitkiezen van je pincode was voor mij al een aangename verassing. Daarbij heb je ook nog de mogelijkheid om zoveel spaarrekeningen aan te maken voor hetzelfde bedrag per maand en heeft jouw partner ook een rekening bij Knab dan kun je gratis een gezamenlijke rekening afsluiten.

Maar bij het aanvragen van een rekening kwam er wel een onaangename verassing boven. Ik bleek bij een of ander krediet controle een foute codering te hebben. Knab wil je namelijk alleen als klant hebben als je geen schulden hebt gemaakt bij bedrijven. Persoonlijk vind ik dit wel belachelijk, maar gelukkig bleek die foute codering al snel onterecht en kon ik mijn rekening openen.

Na het aanvragen van de rekening kreeg je de mogelijkheid een gebruikersnaam en wachtwoord te bedenken. Daarmee log je dan in op de site van Knab en kun je bij jouw rekeningen terecht. Wil je geld overmaken dan heb je nog jouw bankpas nodig met het bijbehorende kastje. Eigenlijk niet zo ingewikkeld. Wel een nadeel vindt ik de vele code’s en wachtwoorden die je moet onthouden. Als eerste dus je gebruikersnaam en wachtwoord, de pincode van je bankpas en heb je er meerdere dan meerdere codes. De pincode die je instelt als je gebruik maakt van de Knab bankieren app op je telefoon. Naar mijn mening kan dit wel een stuk gemakkelijker worden gemaakt.

Naast het standaard bankverkeer biedt Knab ook nog wat handige toepassingen. Je hebt de spaarcalculator, een handige tool waar je het bedrag van jouw aankoop in aangeeft, vervolgens geef je aan hoelang je erover wil doen om te sparen en hij rekent automatisch uit welk bedrag per maand je aan de kant moet gaan zetten.

Daarnaast heeft Knab ook nog een aantal hulpmiddelen voor je financiële overzicht. Zo kun je precies zien wat je uitgeeft en waaraan je het geld uitgeeft. Ik gebruik het zelf niet zoveel maar het is wel leuk om te zien. Zo zijn er nog veel meer mogelijkheden waar ik geen gebruik van maak. Voor mij is het meer dan voldoende en als iets niet lukt binnen de online omgeving dan is er een handige chat. Via de chat heb je contact met de klantenservice van Knab en daar kunnen ze jou met alles helpen. Heb je een vraag dan reageren ze zo snel mogelijk en dat is vaak al binnen 5 minuten in mijn ervaring.

Bankieren bij Knab bevalt mij prima, ik heb alle tools die ik nodig ben en het belangrijkste ik kan gewoon altijd bij mijn geld. Het is niet mogelijk om rood te staan, maar heb je een goed gevulde spaarrekening dan kun je dat inzetten als buffer voor de roodstand. Ideaal om geen schulden op te bouwen.

Bij welke bank bankier jij en is dit al jaren dezelfde of ben je onlangs ook overgestapt?


0 reacties

Geef een reactie