Hoe luister jij muziek?

Hoe luister jij muziek?

Mijn eerste ervaringen met muziek was het moment dat ik van mijn vader een eigen radio kreeg met LP speler. Daarnaast kreeg ik een enorme stapel met LP’s waar diverse oude nummers op te horen waren. Zo maakte ik al snel kennis met diverse artiesten en verschillende muziek stijlen. Daarna werd het tijd voor de overstap naar CD’s en kreeg ik op mijn verjaardag mijn allereerste CD. Aqua met barbie girl en nog veel meer van deze nummer. Super leuk natuurlijk en daarna zijn er nog heel veel meer CD’s gekomen.

CD’s kopen in de winkel deed ik niet zo vaak, een gemiddeld album kostte toen rond de 45 gulden en daar moest ik heel lang voor sparen. Mijn oom kwam toen met de oplossing, hij had een van de eerste cd branders en ik kan mij nog goed herinneren dat ik regelmatig de nieuwste Hitzone kopie kreeg. Hartstikke illegaal natuurlijk, maar toen ter tijd dacht ik daar niet bij na.

Na de CD’s kwam het internet erbij en al snel was ik erg gevorderd in het downloaden van mp3’tjes en maakt ik mijn eigen verzamelalbums.┬á Wat was dat een geweldige uitvinding, in K-lite kon je dan de nieuwste nummer zoeken en na ongeveer 20 minuten downloaden had je wel 1 nummer binnen. Toen de internet snelheid omhoog ging werd het downloaden steeds gemakkelijker.

Lange tijd heb ik muziek geluisterd op mijn eigen discman met mp3 functie, pas toen ik op reis ging naar Chile kocht ik mijn eerste mp3 speler de iPod Touch. Die iPod touch wordt nog steeds gebruikt, als schijf voor de muziek in mijn auto.

Op het moment dat ik mijn eigen geld begon te verdienen kocht ik ook steeds vaker legaal muziek. Dat was eigenlijk een stuk gemakkelijker en ik hoefde geen moeite meer te doen om alle nieuwe nummers op te zoeken. Alleen toen ik op mijzelf ging wonen werd het legaal kopen van muziek toch weer moeilijk en maakte ik kennis met Spotify.

Wat een geweldige uitvinding, je kan bijna alle nummer luisteren die je maar kan bedenken en het kost bijna niks. Maar het luisteren van Spotify koste ook erg veel MB’s waardoor ik nog steeds op mijn iPod was toegewezen voor muziek. Toen ook de MB’s goedkoper werden ging ik helemaal los met Spotify.

Op dit moment luister ik muziek van Spotify op mijn home cinema set in huis. Als ik ga douchen neem ik de muziek mee naar mijn Bluethooth speaker en zodra ik naar buiten ga en op die fiets stap luister ik draadloos via mijn oordopjes.

Als ik zo even terug kijk naar het begin, thuis muziek luisteren op een LP en nu draadloos overal en altijd muziek, dan is er heel veel veranderd in best wel een korte tijd. Muziek is toegankelijk voor iedereen en het is bijna altijd om je heen.

Hoe luister jij muziek? Wat was jouw begin? Laat het weten in de reactie!

11 gedachten over “Hoe luister jij muziek?

 1. This is really interesting, You are a very skilled blogger.
  I’ve joined your feed and look forward to seeking more of your
  wonderful post. Also, I’ve shared your site in my social networks!
  asmr 0mniartist

 2. Hi colleagues, how is all, and what you want to say on the topic of this piece of writing,
  in my view its genuinely amazing designed for me.

 3. Thank you for some other informative website.
  Where else may just I am getting that type of information written in such an ideal method?

  I’ve a challenge that I am just now operating
  on, and I’ve been on the look out for such information.

 4. Very nice post. I just stumbled upon your weblog
  and wished to say that I have really enjoyed browsing
  your blog posts. After all I will be subscribing to
  your rss feed and I hope you write again very soon!

 5. It’s remarkable to pay a quick visit this web site and reading the
  views of all mates on the topic of this article, while I am also zealous of getting experience.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *