Zitten is het nieuwe roken, althans dat is een uitspraak die je momenteel veel hoort. Ik werk zelf op een kantoor en doe dus ook voornamelijk zittend werk. Onlangs hadden wij een training “Dynamisch Werken” hoe kun je jouw werk zo gezond mogelijk indelen. Haal je eigen koffie, loop af en toe een rondje of sta even tijdens je werk. Ook werd er veel aandacht besteed aan de stappenteller, althans de meeste moderne vorm daarvan in een bandje om je arm.

Meer dan een jaar geleden ben ik ook begonnen met het dragen van zo’n bandje, ze noemen het ook wel een wearable. Ik heb gekozen voor de Mi Band 2 van Xiaomi een klein compact bandje met heel veel mogelijkheden. Als eerste houd hij bij hoeveel stappen je zet per dag, hij berekend vervolgens hoeveel kilometer je gelopen hebt en hoeveel calorieën je hebt verbruikt. Daarnaast heeft dit bandje ook een hartslagmeter aan boord. Je kunt op elke gewenste moment met een druk op de knop jouw hartslag meten. Handig, maar ik heb het niet vaak gebruikt. Een leuke functie is dat je een melding kan krijgen als je langer dan 1,5 uur stil zit. Hij trilt dan even zodat je eraan herinnerd wordt om een rondje te lopen.

Wat wel erg handig is dat de hartslagmeter ook ’s nachts zijn metingen doet. Aan de hand van de resultaten krijg je zo inzicht in jouw slaapritme. Alle resultaten kun je gemakkelijk uitlezen via een app op je telefoon. Je krijgt daarnaast ook tips om je slaap te verbeteren. De app kan daarnaast nog veel meer, doormiddel van de koppeling met jouw telefoon kun je ook notificaties krijgen van nieuwe berichten, whatsappjes, Facebook en Instagram. Wordt je gebeld dan gaat de Mi Band 2 trillen en lees je op het kleine scherm wie die beller is.

Ik heb de Mi Band 2 ongeveer 1 jaar gebruikt, ik vond het enorm interessant om bij te houden hoeveel ik per dag beweeg. Mijn slaapritme was bijna altijd wel gelijk, maar ook na een onrustige nacht merk je dat je toch meer hebt geslapen dan verwacht. De notificaties zijn zeer handig als je graag op de hoogte bent van wat er gebeurd. Maar heb je een WhatsApp groep waar heel veel in wordt gepraat, dan ben je al heel snel zat van dat getril om je arm. Momenteel gebruik ik de Mi Band 2 niet meer omdat ik er wel op uitgekeken ben.

Heb jij ook zo’n fancy bandje om je arm? Wat zijn jouw ervaringen en gebruik je hem nog steeds?

Categorieën: Gadgets

0 reacties

Geef een reactie