Komende weekend is het weer zover, vrijdag beginnen we met goede vrijdag en daarna volgen de paasdagen. Voor sommigen is het elk jaar een paar extra vrije dagen voor een anders is het een tijd om samen te zijn met je familie. Enkele weken geleden kon je alweer paaseitjes kopen in de winkel en ook op mijn werk zag ik de potten met paaseieren alweer gevuld worden. De Retail wereld speelt hier natuurlijk weer op in met paas aanbiedingen, paaseieren, paas takken en andere decoratie voor in huis.

Als ik denk aan Pasen dan zie ik mij zelf nog als dat jongetje die Pasen altijd met zijn familie vierde. Op 1e paasdag kwam ik dan beneden en was de paashaas langs geweest, overal in huis lagen paaseitjes verstopt. Maar aankomen dat mocht nog niet want we startte de dag met een gezellig familie ontbijt. Ik kan me nog herinneren dat ik mij verheug op de paas stol, zoetbrood en het suikerbrood dat bij de warme bakker weg kwam. En natuurlijk konden wij Pasen niet beginnen zonder een gekookt eitje bij het ontbijt.

Nadat het paasontbijt is geweest kregen ik en mijn zusjes elk een kaartje met een kleur. Vervolgens mochten wij in onze pyjama’s opzoek naar alle eieren die de paashaas had achter gelaten. Grote eieren en een chocoladepaashaas waren op kleur verstopt en als ik dan die van mijn zusje vond moest ik mij natuurlijk stilhouden. Wat was dat paaseieren zoeken altijd leuk, ze lagen overal verstopt. Soms had de paashaas ze zo goed verstopt dat we pas weken later het eitje tegen kwamen.

2e paasdag was altijd de dag dat er in het dorp Neutenschaiten werd georganiseerd. Een spel waarmee je walnoten op een lange plank met een bal moest omrollen. Het moeilijkste was dat je pas punten kreeg als de achterste noot omver lag. Een reuze gezellige middag natuurlijk en ook het hele dorp deed mee. De winnaars gingen vervolgens met een mooie paasprijs naar huis.

Hoe bracht jij vroeger altijd de paasdagen door? Was het ook met eieren zoeken of was het voor jou gewoon een extra vrije dag zonder bijzondere dingen? Dit jaar zal ik Pasen gewoon thuis doorbrengen met niet al te veel bijzonder dingen. Wel heb ik zin om 2e paasdag even de stad in te gaan. Toch wel lekker zo’n extra vrije dag. Wat zijn jouw plannen?


0 reacties

Geef een reactie